Sirkusprosjekt i barnehagen

Nettkurs for barnehager

Sirkus skaper glede, begeistring og mye læring.  Det inkluderer alle barna, nettopp fordi sirkus er så allsidig. Sirkus kan romme nesten alt. Her kan det være dyr, som elefanter, løver, slanger, tiger eller sommerfugler, katter og hester. Det kan være prinsesser og ballerina og den "sterkeste gutten i verden", sjørøvere, tryllekunstner, klovner.
Akrobatikk og bevegelse som krever gode grovmotoriske ferdigheter, eller tryllekunst som krever veldig god finmotorikk og bevegelse.
Det kan være sirkusnummer der enkelte barn kan vise hva de kan og felles numre der alle - eller mange barn er involvert, som f.eks. en felles dans eller sang, eller et balansenummer der alle barn er med.
Sirkus er gøy og spennende, det er også utfordrende og krever litt av barna. Det har stort utviklingspotensial for både barn og voksne.

 

🎪Tema Sirkus er engasjerende, skaper lett begeistring
og kan være et helhetlig „verktøy“ i mange områder 🎪

Kurset er inspirerende, rik på foto og video illustrasjoner, konkrete eksempler og fortellinger fra egne erfaringer med sirkus i barnehagen.

Kurset er rettet mot barnehager og til fremtidige barnehagelærere men kan også gi mye inspirasjon for småskole + SFO

 

Ta kontakt hvis du ønsker å vite mer.

Kurset lanseres i november 2024

mer info kommer senest i august

 

🎪 🎪 🎪 🎪 🎪 🎪🎪 🎪 🎪 🎪

Sirkusprosjekt med Soria Moria barnehagene

Sirkus for - og med barnehagebarn.

 

I to sirkusforestillinger viste 5-åringer fra Soria Moria barnehagene hva de har lært i sirkusprosjektet som blir ledet av Kirsten Hirte Milkereit fra "Barnas Kulturkoffert".

 

"SirkusFiliokus"
en fargerik og magisk sirkusverden, med fantastiske barn som unike sirkusartister.

Takk, Kirsten- for alt du har gjort for våre barn!! De er mangfoldige opplevelser rikere!!!
Elin G. Skjulestad
Styrer, Soria Moria barnehage Arendal

Tilbakemeldinger:

Soria Moria Barnehager vil gjerne få takke Kirsten for at vi har fått anledning til å delta på "sirkusskolen" under Soria Moria dagene 2014! Vi møtte med 14 små forventningsfulle personligheter (alle 5/6 år) som skulle bli sirkusartister i løpet av 3-4 dager. I løpet av disse dagene klarte Kirsten å få frem det beste hos hvert barn. Selv de mest forsiktige kastet seg ut i tryllerier og akrobatiske øvelser etter at dag en var gjennomført og tilliten til Kirsten var opprettet. Hvert barn opplevde mestring og glede, og sprengte nok noen grenser for seg selv. For våre femåringer var dette en flott avslutning på barnehagetiden.
Anne Gjertrud Halberg (Styrer, Soria Moria Eydehavn)

Såååå flott!! Så mange fine bilder, ikke rart at min jente snakker hele tiden om sirkus og forestillingen, hun var så fornøyd og glad at hun fikk vare med Tusen Takk til barnehagen og Kirsten for en sånn opplevelse barna fikk være med!

Mor til jente, 5 år

Hokus pokus – her er Sirkus Filiokus

Et knippe fem- og seks-åringer brukte fire øvinger på noe profesjonelle sirkusartister bruker flere år på

 

http://www.agderposten.no/nyheter/hokus-pokus-her-er-sirkus-filiokus-1.1159491

MATIAS SMØRVIK 07.06.2014

Bildene på www.barnaskulturkoffert.no tilhører Kirsten Hirte-Milkereit.