Rhythmical playground

Trommesirkel for flyktningfamilier

TROMMING, DANS OG SANG

FOR TRIVSEL, FELLESKAP OG GLEDE

  • inkluderende felleskapsopplevelse 
  • meningsfull aktivitet
  • arena for mestringsglede og deltakelse
  • barn og foreldre i felles deltakelse og samspill
  • ingen språkbarriere

Trommesirkel:  interaktiv trommespill og rytmelek, der alle kan delta på sitt nivå og under egne forutsetninger og ingen risikerer å spille feil.

I et inkluderende og trygt miljø musiserer både barn og voksne sammen på trommer og rytme-instrumenter.

 

Trommer finnes i alle kulturer, det er et inspirerende instrument som kan gi øyeblikkelig mestringsopplevelse for alle. Det å tromme er både frigjørende og skaper glede. Vi spiller på djembe-trommer og rammetrommer (håndlaget i Syria)

Ringdanser er en universell og inkluderende danseform som når mennesker i alle aldre og fra alle kulturer.  Vi danser til folkemusikk fra mange forskjellige land.

 

 

Trommespill og dans fører mennesker sammen, uansett alder, nasjonalitet eller bakgrunn. I et felles samspill oppstår glede og livskraft. Felles musisering kan overvinne grenser, skape felleskap og tilhørighet.

 

En positiv og meningsfullt opplevelse for både barn og voksne sammen, en verdifull time uten sorger og bekymringer… 

 

Ny selvtillitt:

Barna får muligheten til å være i sentrum og „dirigere trommeorkesteret“ ved hjelp av en ball, tryllestav, eller tegn. Ved denne aktiviteten stråler både barna- og de stolte foreldre.

 

Ingen språkbarriere

Kirsten leder både tromming/rytmelek, sang og dans på en inkluderende måte, som alle kan forstå, også uten språkkunnskaper. Musikk og rytmer er uansett et språk som alle kan forstå.

 

Det viktigste er gleden ved en felles opplevelse, der alle kan delta på lik linje i et inkluderende felleskap.

"Music brings people together. When a person learns to communicate through music, they participate in a shared experience that can foster friendships, build community, and inspire.“  (Jeff Matter, founder of „Music Matters, USA)

Tilbakemelding av Røde Kors

Vi vil gjerne takke fra hjertet for den fine opplevelsen vi hadde i går med barn og foreldre fra asylmottak. Det har blitt mye lyder, rytmer, latter og dans glede.

Utrolig hvor godt musikk med  trommer og rytmer kan skape felleskap og glede uten et eneste ord! Det var rørende og se hvor like begeistret store og små var og vi var mange med 25 barn og 16 voksne i alle aldersklasser.“

Aust-Agder Røde Kors